O primátorské kreslo sa chce uchádzať aj súčasný primátor Štefan Milovčík

04.10.2010 Snina

Snina 4. októbra (TASR) - O post sninského primátora prejavili záujem v súvislosti s blížiacimi sa komunálnymi voľbami traja kandidáti.
TASR o tom informovala Katarína Harmaňošová z oddelenia organizačného, vnútorných vecí a školstva Mestského úradu v Snine.
O hlasy voličov sa chce opätovne uchádzať súčasný a zároveň trojnásobný primátor mesta Štefan Milovčík ako nezávislý kandidát. Bez podpory politických strán plánuje vstúpiť do boja o primátorské kreslo aj vojak z povolania vo výslužbe Jozef Savka, ktorý je v súčasnosti aj mestským a krajským poslancom. Kandidatúru pedagóga Evalda Štofika podporujú politické strany SDKÚ-DS a SaS.
Podľa Harmaňošovej slov budú voliči rozhodovať počas komunálnych volieb v novembri o zložení 18-členného poslaneckého zboru sninského mestského zastupiteľstva. \"O funkciu poslancov sa uchádza 104 kandidátov, z toho 19 nezávislých a 85 navrhnutých politickými stranami, \" priblížila Harmaňošová.
Mestská volebná komisia prijaté kandidačné listiny preskúma a zaregistruje len kandidátov, ktorí splnili zákonné podmienky.
 

Vyberte región